Nova intervencija namijenjena mladim poljoprivrednicima

Prihvatljivi korisnici: 

Mladi poljoprivrednik je fizička osoba koja u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu ima više od 18, ali ne više od 40 godina (dan prije navršavanja 41 godine starosti), posjeduje stručna znanja i vještine te po prvi puta uspostavlja poljoprivredno gospodarstvo na kojem ima status nositelja/odgovorne osobe ili je status nositelja/odgovorne osobe po prvi put stekla unutar 5 (pet) godina do datuma podnošenja zahtjeva za potporu, a u slučaju trgovačkog društva je i odgovorna osoba isključivo ukoliko je vlasnik najmanje 50% temeljnog kapitala društva.

Mladi poljoprivrednik je nositelj/odgovorna osoba u:

  1. obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu
  2. obrtu kojem je poljoprivreda pretežita djelatnost upisana u obrtnom registru
  3. trgovačkom društvu kojem je poljoprivreda glavna djelatnost upisana u Registru poslovnih subjekata koji se vodi pri Državnom zavodu za statistiku (isključujući trgovačka društva čiji su osnivači i vlasnici javnopravna tijela).


Uvjeti prihvatljivosti:

  • mladi poljoprivrednik je upisan u Upisnik poljoprivrednika kao nositelj/odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva
  • poljoprivredno zemljište gospodarstva korisnika mora biti upisano u ARKOD (LPIS);
  • životinje na poljoprivrednom gospodarstvu korisnika moraju biti upisane u Jedinstveni registar domaćih životinja u skladu s nacionalnim zakonodavstvom
  • poljoprivredno gospodarstvo za koje mladi poljoprivrednik izrađuje poslovni plan u svojstvu nositelja/odgovorne osobe, pripada ekonomskoj veličini od 10.000 EUR SO do 100.000 EUR SO u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu.


Visina potpore
 75.000 EUR po korisniku.
Intenzitet potpore: 100 % prihvatljivih troškova.
Alokacija UKUPNO (EUR) 76.470.588,75

Tvrtka LABOS M. K. d.o.o. Vam je na usluzi preko 20 godina i preko 400 napisanih projekata, studija i poslovnih planova. Prolaznost naših projekata je preko 95 %.

Za sva dodatna pitanja, stojimo na raspolaganju

Ukoliko ste zainteresirani za izradu dokumentacije kontaktirajte nas na broj telefona: 091/25-35-701 ili 099/823-1017
Mail: labosmk@gmail.com

Dodatne informacije o ovoj intervenciji biti će objavljene uskoro, stoga pratite našu internet stranicu kako bi se na vrijeme mogli pripremiti!